2010. május 3.

Amerikai csirkesaláta

Íme egy olyan egészséges étel, amely megállja a helyét mind ebédre, egy leves után, mind könnyű vacsoraként, de még uzsonnára is fogyaszthatjuk. Elkészítése egyszerű, hozzávalói könnyen beszerezhetőek. Az ínyencebbek feldobhatják ananásszal, kukoricával, sajttal, vagy bármi egyébbel. Nézzük most meg az alapreceptet:


Hozzávalók:
fejes saláta
kenyérszeletek (legjobb a baguette) kockára vágva
csirkemell
tejföl/majonéz, citromlé (vagy mindezek helyett saláta dresszing)
fűszerkeverék

A csirkemellet felaprítom, bekenem grillfűszerrel. Kevés olajban kisütöm amíg fehér és lágy hús lesz belőle, majd ha kicsit kihűlt, még kisebb darabokra vagdalom. A salátát apró darabokra tépkedem, megszórom fűszerkeverékkel (vagy meglocsolom a dresszinggel). Rádobom a húst, teszek rá egy kevés majonézt, kevés tejfölt, citromlevet, majd rádobom a pirított kenyérkockákat.

A receptet az Ízvarázs füzetek egyik kötetében találtam (50 gyors recept csirkefiléből. Aréna 2000 Kiadó.), persze kicsit átalakítottam, ahogyan a receptek többségét szoktam.

Fogyasszátok egészséggel!


Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése