2010. május 5.

Kókusztejes rizslabdák

Már egy ideje nagyon vágyom egy finom tejberizsre. Viszont jelenleg nem fogyaszthatok tejtermékeket, így el kellett gondolkodnom, hogy oldhatnám ezt meg. Végül is megfőzhettem volna a rizst vízben és ízesíthettem volna, de akkor aligha nevezhetném azt TEJBErizsnek. Így jött hát a kókusztejes rizslabdák feltalálásának ihlete.



Hozzávalók:
rizs (szusirizs)
kókusztej
kókuszreszelék
néhány meggyszem
díszítésnek mandulaforgács

A rizst (kerek szemű, szusirizs használata ajánlott, hogy gombóccá tudjuk gyúrni) megfőzöm vízben, amíg a rizsszemek össze nem tapadnak, vagyis formázható masszává nem áll össze. Ez a szusi rizs esetében nem volt hosszú folyamat. Utána felöntöttem kókusztejjel, és összefőztem őket. Tettem még bele kókuszreszeléket, amely természetesen tökéletesen harmonizál a kókusztej ízével. Mikor azt is beszívta, a masszából labdácskákat gyúrtam a tenyeremmel, (vízzel benedvesítettem egy kicsit) és a tányérra helyezve mindegyik tetejére egy-egy meggyszemet tettem. Tovább díszítésnek lehet rájuk csorgatni egy kis kókusztejet, illetve megszórni őket mandulaforgáccsal. Egyszerű, de nagyszerű! És jó hír azok számára, akiket érint a laktózintolerancia: a kókusztejet ők is fogyaszthatják!

Jó étvágyat!

Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése