2010. május 15.

Tonhallal töltött cukkini

A következő ebédajánlat is csatlakozhat a könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges ételek sorába. A ma készített töltött cukkinire azonban az átlagnál kevesebb idő és alapanyag állt rendelkezésemre, ennek ellenére ízletesre sikerült. Legalább is a hivatalos ételkritikusom, a húgom elégedett volt.:)



Hozzávalók két főre:
2 közepes cukkini
1 tonhalkonzerv
2 evőkanál tejföl
sajt
só, bors

A cukkinit megmossuk, kettévágjuk hosszában, és kikaparjuk a magjait. A mélyedésekbe kanalazzuk a tejföllel kevert, fűszerezett tonhalkonzervet. 180 fokon sütjük kb. 25 percig.

Az eredeti recept a Nők Lapja Konyhából származik, amely hozzávalóként megnevez még néhány dolgot, úgymint sajtot a tetejére, valamint a tonhalba kever apróra vágott hagymát és koktélparadicsomot, illetve a még főtt rizst is ajánl a tonhalas keverékbe. Ha egy gyors ebéd kell, én ezt (is) ajánlom ;-)



Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése