2010. június 27.

Csirkés rablóhús tabbouleh salátával

Vasárnap végre elérkezett az első grillezés ideje. Sokáig váratott magára a bolondos időjárás miatt, de megérte a várakozást. Az eseményt egy kis grillezett gyümölccsel koronáztuk meg, amelyet már a VB aznapi meccse mellé fogyasztottunk. A rablóhúst ún. tabbouleh salátával tálaltam, amely emlékeire egy kis nosztalgiázás során bukkantam rá. Két éve, külföldön ismertem meg a receptet, és bár az elején nagyon furcsa ételnek tartottam, később nagyon megszerettem. Furcsaságát az adja, hogy a saláta nagyrészt petrezselyemzöldből áll. Na de nézzük sorjában, hogy állt össze a grillezett menü a német-angol meccs mellé.



A tabbouleh saláta eredendően libanoni étel, amelyhez nagy mennyiségű petrezselyemzöld, illetve bulgur szükséges. Én ez utóbbit ez alkalommal kuszkusszal helyettesítettem .

Hozzávalók a tabbouleh salátához:
egy nagy csokor petrezselyemzöld (elég nagy csokor)
80 g kuszkusz (vagy bulgur)
egy vöröshagyma
3 paradicsom
1 citrom leve vagy annak megfelelő citromlé
1 ek. olívaolaj

A kuszkuszt másfélszeres mennyiségű forró vízben főzzük néhány percig, majd újabb néhány percig állni hagyjuk, amíg magába szívja a vizet. A zöldségeket apró kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk és összeöntjük. Hozzáadjuk a kuszkuszt, alaposan összekeverjük A citromlevet és az olívaolajat ráöntjük a zöldséges kuszkuszra, kissé megsózzuk, majd többször átforgatjuk.



A csirkés rablóhúshoz csirkemellet, répát, cukkinit, paradicsomot, hagymát, krumplit használtam hozzávalóként, és grillen sütöttük meg természetesen. És ezután következett a desszert, a grillezett őszibarack.

Hozzávalók a grillezett őszibarackhoz:
1 őszibarackot számolok egy főre
1 kanál vaníliafagylalt vagy kevés méz

A barackot megmossuk, kettévágjuk, kivágjuk a magját. A grillre rátesszük a húsával lefelé, és meggrillezzük. Miután levettük és kicsit kihűlt, egy teáskanál fagylaltot helyezünk rá, vagy mézzel csurgatjuk meg.



Az ebédről röviden ennyit, a gólban gazdag meccs pedig remélem másoknak is tetszett :-)
Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése