2010. június 24.

Epres-kókuszos túródesszert

És még egy kis epres desszert az eperszezontól való búcsúzásként. Persze ezzel egy kicsit csalok, mert már vagy két hete készítettem, viszont a vizsgaidőszak végét meg kell nyomni, főleg ha az ember lánya minél jobb eredményre törekszik. A lényeg a lényeg, hogy elkészült, lefotóztam, és most közzéteszem. Íme tehát az epres-kókuszos túrógolyócskáim.


Amikor megalkottam ezt a receptet, abból indultam ki, hogy szerettem volna megint eperrel készíteni valami gyors desszertet, és a hűtőben túróra bukkantam, így az agytekervények elkezdtek túró és eper kettősében gondolkozni. Így születtek végül meg a következő falatkák, melyeket különböző "bundába" öltöztettem fel.

Hozzávalók a gombóckákhoz:
túró
zabkorpa

eper
méz
kókusz


A "felöltöztetéshez":

kókusz

szeletelt mandula
zabpehely


7-8 db gombóchoz kellett egy fél tálkányi túró és 7-8 szem eper, egy kiskanál méz és két evőkanál zabkorpa és két evőkanál kókusz, de nyugodtan kísérletezzük ízlésünk szerint. A lényeg, hogy formázható masszát kapjunk a végén. A túrót a mézzel, a zabkorpával és a botmixerrel összetört eperrel összekeverjük, majd golyócskákat formálunk belőle, mintha kókuszgolyót készítenénk. A gombócok most belehempereghetnek a kókuszt, mandulát, illetve zabpelyhet tartalmazó tálkákba.



Jó falatozást!


Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése