2010. június 17.

Joghurtos cukkinisaláta

Kedvenc cukkinim sokadik receptjére a Wellness Magazinjaim egyikében bukkantam. Salátának, de egy könnyű vacsorának is beillik az egyik kedvenc zöldségemmel, a cukkinivel készült finomság. Ízesítésében ismét szabad kezet kaphatunk: az olasz fűszerkeveréktől a petrezselyemzöldön át a fokhagymás szószig bármivel feldobhatjuk.



Hozzávalók két személyre:

1 nagyobb cukkini
1 nagyobb alma

fél pohár natúr joghurt

fél marék dió

A cukkinit és az almát megmossuk, az almát megszabadítjuk a magházától, és a cukkinivel együtt kisebb kockákra vágjuk. Sós vízben megpároljuk (néhány perc), majd hideg vízben lehűtjük és lecsepegtetjük. És most jön az eredeti változat: "Egy evőkanálnyi diót vágj durvára, a többit pedig finomra, 2 gerezd fokhagymát nyomj össze, és az előbbi hozzávalókkal keverd el a joghurttal, 2 evőkanál olívaolajjal, 2 evőkanál petrezselyemzölddel és 1/2 citrom levével, végül ízesítsd sóval és borssal." Én azonban úgy készítettem, hogy 8 fűszerből álló keveréket szórtam rá, a fokhagymát kihagytam, mert nem vagyunk barátok :-). A fűszerkeverék összetevője: petrezselyem, kapor, vízitorma, metélőhagyma, sóska, zeller, csabafű.




A cukkini gazdag C-vitaminban, könnyű, de tápláló zöldség. Az almával kapcsolatban pedig idézném a régi mondást: napi egy alma az orvost távol tartja. Jó étvágyat!

Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése