2010. június 1.

Zabkása - alaprecept


A következő recept az egészséges táplálkozás egyik alappillére. ÉS 5 perc alatt megvan! Kell ennél több? :-) Évek óta az egyik kedvenc reggelim, már több kiló zabpehellyel örvendeztettem meg a szervezetemet az utóbbi években. :-) A zabkása állaga és íze első ránézésre nem a legétvágygerjesztőbb, viszont egy kis trükközéssel, ízesítéssel finom és gusztusos reggelit alkothatunk belőle.

Hozzávalók egy személyre :
5 dkg zabpehely
kevés tej
egy evőkanál méz
aszalt gyümölcs, friss gyümölcs, stb. ízlés szerint


A teljesen vízben főtt zabpehely lenne az igazi, de annak nincs sok íze. Így félig tejben , félig vízben főve ajánlom inkább. Tegyük a zabpelyhet egy lábosba, majd öntsünk rá annyi tejet, hogy ellepje, majd kb. ugyanannyi vizet is, mint amennyi tejet öntöttünk Kevergessük, addig amíg fel nem forr és sűrű nem lesz, majd adjuk hozzá a mézet, és ízesítsük fahéjjal, aszalt gyümölccsel, magvakkal, friss gyümölccsel, ki mit szeret. Alacsony hőmérsékleten kevergessük tovább még néhány percig. Hip-hopp kész is az egyik legegészségesebb reggeli.



Miért a zabpehely? Mert "a zabpehely átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. Jelentős élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és vitaminforrás (E és B1). A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet." (Forrás: "Jó egészséget! " reformáruház honlapja)

Egészséges jó reggelt :-)

Blogger Templates
Blogger Templates



2 comments:

Névtelen írta...

Finom is, egészséges is:) Szuper!
Üdv.:Enikő

Zsuzsi írta...

köszi Enikő, én is így gondolom, tényleg alaprecept :)

Megjegyzés küldése