2010. július 7.

Citromos sajttorta

Jelentem, kirúgunk a hámból. A vizsgaidőszak vége és egyéb sikerélmények miatt úgy gondoltam, megérdemlünk is kicsit kevésbé egészséges ünneplést :-) Tavaly kóstoltam a sajttortát, és olyan finom volt, hogy gondoltam megpróbálok én is valami legalább hasonlót összeütni, persze semmi köze nem volt hozzá ízben, de megfelelő finomság volt a német-spanyol meccs mellé. :-))


Hozzávalók 4 személyre
1 csomag kókuszos Zabfalatok
12 dkg olvasztott vaj
80 dkg Philadelphia sajtkrém
10 dkg porcukor
1,5 ek. liszt

1 dl tejföl
3 tojás

1 citrom héja


A kekszet a zacskós módszerrel összetörjük (műanyag zacskóba helyezzük a kekszeket és addig püföljük, amíg apró darabokra nem törik – ez még az idegesség levezetésére is jó:-)). A vajat felolvasztjuk és összedolgozzuk a kekszmorzsával, majd tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy körülbelül 1 cm legyen a vastagsága.
A sajtkrémet robotgép segítségével simára dolgozzuk a kevés liszttel, a porcukorral, tejföllel, a citrom héjával és a tojásokkal is (ne maradjon csomós). Ráöntjük kekszmorzsára és kb. 50 perc alatt a sütőben 180 fokon megsütjük. Ha kihűlt, néhány órára hűtőbe tesszük.

A belereszelt citromhéjtól nagyon intenzív, kellemes citromízt adott a sajtkrémes részének, ezért neveztem el citromos sajttortortának, szóval eléggé dominált benne a citromíz. Gyümölcsöntettel (pl. ribizli), vagy bármi egyébbel, esetleg önmagában tálaljuk.

Finom lett, bár most egy kicsit csaltam :-) Jó étvágyat!
Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése