2010. július 21.

Egészségturmix

A képlet egyszerű. Alma + répa + narancslé = egészségturmix. Nem drága, nem bonyolult, mégis nagyon egészséges. Blogom elsődleges célját képviselhetné ez a recept, hiszen az Egészségpiknik megalkotásával az elsődleges szándékom az volt, hogy könnyen elkészíthető, egészséges recepteket mutassak be, s ezzel bárki közelebb kerülhessen az egészséges táplálkozáshoz. Talán gondoltunk már arra, hogy az egészséges konyha drága, bonyolult, szokatlan hozzávalók szükségesek hozzá - célom azonban pont ennek megcáfolása. Az egészséges táplálkozás véleményem szerint egy kis odafigyeléssel és fantáziával könnyen megvalósítható.



Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 közepes répa
1 közepes alma
1 dl rostos narancslé

A répát és az almát megpucolom, feldarabolom. Turmixba teszem, ráöntöm a narancslevet. Összeturmixolom, és már kész is.


És miért jó? Mert az alma rostban gazdag, segíti, gyorsítja az emésztést (reszelt formában pedig pont ellenkezőleg), tele van vitaminnal, de mindezzel talán nem is mondok semmi újat. A répa szintén egészségvédő, antioxidáns és gyulladáscsökkentő, vitaminokban gazdag, és mint tudjuk, a szem egészségét is védi. A narancsban, narancslében szintén sok a vitamin, elsősorban a C-vitamin, ami ugyebár erősíti az immunrendszert, illetve antioxidánsokban gazdag. Mennyi egészségvédő alkotóelem rejtőzik egy pohár turmixban, igaz?

Fogyaszd egészséggel és rendszeresen :-)

Blogger Templates
Blogger Templates

1 comments:

Névtelen írta...

Ilyet én is szoktam inni, csak alma-répa-cékla kombinációban, nagyon finom és nagyon jól tisztít! Szépíti a bőrt is! :-) Guszta!

Megjegyzés küldése