2010. augusztus 31.

Gyömbéres-szójás csirkehús zöldséggel (stir-fry)

Jelentem, megvettem a wokot. Ma kipróbáltam, és nagyon elégedett vagyok. Tényleg gyorsan elkészült az ebéd (bár az igaz, hogy az előkészület picit több időt vett igénybe, mint máskor), finom és ropogós zöldségeket tálalhattam. Ajánlom mindenkinek egy wok beszerzését, hiszen nagyon praktikus, máris barátságot kötöttünk :-).


Hozzávalók 2 személyre:
2 darab csirkemell
2 közepes répa
egy fél cukkini
2 cm gyömbérgyökér
1 evőkanál szójaszósz
fűszerek
1 evőkanál olaj

 A csirkemellet megmossuk, apró darabokra vágjuk. A répát hosszában vékonyra vágjuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük. A wokot felmelegítjük, az olajat felhevítjük benne. A csirkemellet fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a répát, a cukkinit. Nagyjából 2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a vékony darabkákra vágott gyömbért, a szójaszószt, illetve fűszerezzük ízlésünk szerint. Még néhány, maximum 10 percig sütjük, folyamatosan kevergetve. Én teljes kiőrlésű spagettivel tálaltam.



Még sosem készítettem teán kívül semmit gyömbérrel, de pozitívan csalódtam. Enyhén csípőssé, és szokatlan, de nagyon kellemes ízűvé varázsolta a húst és a zöldségeket. A gyömbér gyulladáscsökkentő hatású, ezen kívül segíti az emésztést, és hányinger ellen csodaszer - ez utóbbit magam is tapasztaltam, sajnos kicsit túl sokszor :-) Minden szegény sorstársamnak, aki utazáskor (autóbuszon, kocsiban, repülőn, vagy hajón) rosszul lesz, erősen ajánlom a gyömbér bármifajta fogyasztását: teaként, kandírozva, Ginger Ale italformában, vagy akár gyömbérízű keksz formájában. Nekem bevált! Ez itt az reklám helye, erős empátiával fűszerezve :-)



Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése