2010. szeptember 9.

Cukkinikenyér

Cukkinikenyér?! Hát az meg mi fán terem? Édes, sós?! Nem tudom, hogy kinek a fejében fogalmazódnak meg ezek a gondolatok a "cukkinikenyér" hallatára, én mindenesetre első alkalommal, mikor megláttam, azt hittem, valami sós ételről van szó (kiváltképp mert kenyérnek nevezik). Aztán megkóstoltam, s rájöttem, hogy tévedtem. Abban a pillanatban (a cukkinikenyérrel mostani, külföldi utam során ismerkedtem meg) döntöttem el, hogy egyike lesz a közeljövőben készített ételeknek, és most eljött a pillanat. Na de hogyan is készítettem?



Hozzávalók:
400 g cukkini (egy nagyobb)
150 g cukor
150 g olvasztott vaj
3 tojás
200 g finomliszt
120 g teljes kiőrlésű liszt
100 g darabolt dió
1/2 teáskanál citromhéj
1 csomag sütőpor
1 marék mazsola
1 evőkanál fahéj
csipet só



A cukkinit magvastól, héjastul lereszelem. Hozzáadom a cukrot, tojást, olvasztott vajat. A liszthez hozzáadom a fahéjat, sütőport, citromot, csipet sót, s a keveréket a cukkinis keverékhez adom. Hozzáadom a mazsolát és a diót, és egy püspökkenyér formában 180 fokon, nagyjából egy óráig sütöm.



Jó étvágyat!
Blogger Templates
Blogger Templates

2 comments:

Névtelen írta...

Hú ez jól hangzik! Szerintem kipróbálom majd! Úgyis most cukkinit eszek éjjel nappal, nem árt a változatosság!

Névtelen írta...

Szia Zsuzsi!

Egy játékra invitálnálak, a részletekért kérlek, hogy nézz be a blogomba! :-)

Megjegyzés küldése