2010. szeptember 29.

Töltött sült alma

Az időjárás sajnos már igencsak a hűvös ősz jegyeit hordozza magán, s ilyenkor jól jön egy meleg, ínycsiklandó, de könnyű édesség. Az alma nemhiába őszi gyümölcsünk, most kezdődik a szezonja. Nagyon változatosan elkészíthető, rostban gazdag gyümölcsünk, úgyhogy mindenkinek szívből ajánlom az almával való kísérletezgetést. Én ez alkalommal a sütőbe helyeztem az almákat, de nem akárhogyan: megtöltve mindenféle jóval. Gyors, könnyen elkészíthető, és a lakást a fűszereknek köszönhetően mennyei illat lengi be.
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb alma
2-3 evőkanál zabpehely
1 fél marék mazsola
1 ek. mandula, darabolt
4 darab aszalt szilva
2-3 evőkanál méz
1 marék dió, darabolva
fahéj, szegfűszeg



Az almákat megmossuk, a kalapjukat egy éles késsel levágjuk. De nem dobjuk el és nem is esszük meg, mert még szükségünk lesz rá! Az almák másik, nagyobbik részéből kiügyeskedjük a belsejüket egy késsel, hogy így megkapjuk a "hasukat", amit majd megtölthetünk. A töltelékhez összekeverjük a diót, mazsolát, mandulát, zabpelyhet, és hozzáadjuk a mézet, hogy az ellepje a keverékünket. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint. Én személy szerint sok fahéjjal és szegfűszeggel szeretem, jól tesz az ízeknek és az illatuk is csodás! Most megtöltjük az almák "bendőjét" a töltelékkel, amibe belecsempésszük az egy-egy aszalt szilvát is, és egy kivajazott tálba helyezzük őket. Nagyjából 20 percig sütjük 200 fokon, eleinte a kalapjukkal, majd a vége felé levettem róluk és sütöttem egy keveset anélkül is az almákat.


Fogyaszd egészséggel! 
Blogger Templates
Blogger Templates

2 comments:

Névtelen írta...

Hmmm ez egy nagyon jó ötlet! Én is csináltam már sült, töltött almát, csak én kissé desszert hangulatúra vettem a figurát.
DE ezt el tudom képzelni egy csodálatos reggelinek! Go fahéj, go!!!

Zsuzsi írta...

És egy ilyen még a profilodba is beillene, arról nem is beszélve, hogy szívesen látnám gyönyörű a fotóidat egy sült almáról!

Megjegyzés küldése