2010. november 9.

Almával töltött csirkemell

Most, hogy egyre inkább érdemes almával készült ételekben gondolkodni, az én fantáziám is megindult. Annak ellenére, hogy az alma gyümölcs, bátran lehet vele kísérletezni hús mellé is. Mondhatnám példának azt, amikor a malac szájába almát tesznek. Mindenki előtt megvan a kép? Szerintem inkább ugorjunk :-) 
Csirkemellet töltöttem már aszalt szilvával korábban, és az eredménnyel elégedett voltam. Most az almán volt a sor tehát, lássuk, mi sült ki belőle.





Hozzávalók 2 személyre:
4 darab csirkemell
2 darab alma
kevés sajt
egy marék dió
fűszerek (só, bors, zöldfűszerek)

A húsokat kiklopfolom, kiterítem, megsózom. Az almából vékonyka szeleteket vágok, de csak annyit, amennyit rá tudok helyezni a húsra. Ráreszelek egy kevés sajtot, majd felgöngyölöm a húst, és egy fogpiszkáló segítségével rögzítem. Bedörzsölöm a fűszerekkel, majd a serpenyőben, kevés olajban készre sütöm. Mikor már majdnem kész, a maradék almát felkockázom, és a hús mellé dobom. Mikor megpuhult, beledobok egy marék diót, és még 1-2 percig sütöm. A húsból ekkor egyébként már kiszedhetjük a pálcikákat, a hús már megszilárdult ahhoz, hogy tartsa a formáját. 

Jó étvágyat hozzá! 

Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése