2011. március 16.

Zabpelyhes süti

Úgy látom, egy "kicsit" elmaradtam a bejegyzésekkel, ennek az egyik oka az volt, hogy míg nem volt napsütés télen, nem tudtam rendesen fotózni, de most, hogy ilyen gyönyörű tavaszi idő van, és hét ágra süt a nap, lehet szebb képeket készíteni. Az első tavaszi bejegyzésem pedig a legújabb reformsüteményem, amit  legnagyobb örömömre mindenki megszeretett - nincs is annál nagyobb dicséret, mint amikor elmegyek otthonról és ott hagyom majdnem az egész tepsi sütit a konyhában, s mire hazaérek, már alig van belőle :-).  Ajánlom mindenkinek a kísérletezést, hiszen azzal ízesíthetjük, amivel akarjuk - fűszerek, aszalt gyümölcsök, akár csokoládéval is, stb.

Mielőtt felsorolnám az összetevőket, előbb még szólnék egy szót az időjáráshoz:

Már nagyon vártunk, tavasz!


Hozzávalók egy tepsihez:
13 dkg zabpehely
13 dkg teljes kiőrlésű liszt
1/2 cs. sütőpor
0,5 dl olaj 
2 banán
2 evőkanál méz
50 g mogyoró
40 g mazsola
1 evőkanál kókuszreszelék
kevés tej 
1 tk. fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék 




A banánt összeturmixolom, hozzáadom a mézet, olajat. A zabpehelyhez hozzáadom a lisztet, a sütőport, hozzáadom a másik keverékhez, jól összekeverem, majd mehet hozzá a mogyoró, mazsola, kókuszreszelék , fűszer is. Annyi tejet öntök hozzá, hogy enyhén lágy masszát kapjak, majd egy kivajazott tepsibe kanalazom a masszát. Jusson mindenhova, viszont ne lepődjünk meg, ha alig van a tepsi alján tészta, nem is nagyon fog megnőni, ez földszintes süti :-)



Vidám, tavaszi napot kívánok!

0 comments:

Megjegyzés küldése