Vacsora után




Érdekes, szórakoztató olvasmány egy étteremkritikustól. Ruth Reichl, a New York Times kritikusa felismerte, hogy az éttermek személyzete különös bánásmódban részesíti őt látogatásaikor, hiszen minél jobb benyomást akartak kelteni annak érdekében, hogy Reichl minél több csillagot rendeljen az étteremhez kritikáiban. A furfangos étteremkritikus azonban álruhákba bújt, és így látogatta sorra az éttermeket. A figyelmet legkevésbé sem felkeltő, olykor kissé igénytelen ruhákat magára vetve a kritikus felé természetesen egész más magatartást tanúsítottak az étterem dolgozói, s ezen tapasztalatit vetette papírra Reichl. Mindezt szó szerinti fűszerezte izgalmasabbnál izgalmasabb beszámolókkal az éttermekben  tapasztalt ízvilágokról, s néhány receptet velünk, az olvasóval is megosztott. Ajánlom mindenkinek, de ne lepődjünk meg, ha ránk tör az éhség olvasás közben :)