2011. március 31.

Répatorta

Méghozzá nem is akármilyen :) Ezt most kivételesen nem én készítettem, hanem nekem készítette anyukám.
A minap egy kislány megkérdezte az édesanyját, hogy "Anyaaa! Mit iszik a néni?" Nos, ez a néni én voltam. Persze ettől még nem keseredtem el, hiszen ez már évek óta így van, de pár nappal később egy másik kislány  pedig azt kérdezte tőlem, hány éves vagyok, s válaszoltam, hogy huszonhárom (bár mondtam volna huszonkettőt, hiszen akkor még annyi is voltam hivatalosan...). Kicsit fintorgott, mire visszakérdeztem:
-Miért, öreg vagyok?
Mire az ő őszinte válasza:
-Hát...eléggé.
Hát mit is mondhatnék....:-)



Hozzávalók
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg sima liszt
15 dkg dió
25 dkg répa
20 dkg méz
5 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
1,5 dl olaj
4 tojás
1/2 kk. fahéj, szegfűszeg
 

A répát  lereszeljük (mi aprítógépet használtunk). A mézet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, csipet sóval, az őrölt fahéjjal, szegfűszeggel. Hozzákeverünk 15 deka darabolt diót és 20 deka lisztet. A tojásokat elkeverjük az olajjal, majd a száraz keverékhez öntjük. Fakanállal összekeverjük, és hozzáadjuk a répát is. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy a répa levet eresszen. Még egyszer átkeverjük, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.
Az eredeti recept itt. Egy apró megjegyzés: A répát és a diót én készítettem elő, és történt egy apró malőr a  diónál: betettem az aprítógépbe, és kicsit elálmodoztam, így nem éppen darabolt diót sikerült alkotni.....:)



2 comments:

adam írta...

finom volt!

Névtelen írta...

Nagyon jó kis recept!
Gyere és nézz be hozzám, egy húsvéti játékra invitállak!

Megjegyzés küldése