2010. augusztus 16.

Nyár, áfonyaMost egy kis szünetet tartok, mert már három hete nem vagyok otthon (az előző bejegyzés is egy kis "csalás" volt, mert azt már az indulásom előtt elkészítettem), és még egy hetet külföldön töltök, de hogy addig sem maradjunk képek nélkül (ha már receptet most nem is tudok megosztani), íme egy kis kedvcsináló az áfonyához.
Az áfonya egyébként egy nagyon egészséges gyümölcs, mert vitaminokban, antioxidánsban gazdag, és gyulladáscsökkentő.


Az áfonya egy részét egyébként magam szedtem, összesen 7 kilót szedtünk a többiekkel együtt, és én voltam a legeredményesebb szedegető, de ennek azt hiszem az az oka, hogy nagyon tetszett a természetben gyűjtögetni az elemózsiát :)
A rengeteg áfonyából egyébként készült gyümölcssaláta, áfonyás muffin (ennek készítési fázisait láthatjátok itt most), "blueberry cobbler", amit úgy fordítanék magyarra az alapján, ahogyan magyarázták nekem, hogy áfonyás "csapd össze" süti. Akit bővebben érdekel a recept, itt megtekintheti angolul. Összegezve csak annyit mondanék, hogy az utóbbi két hétben több áfonyával örvendeztettem meg a hasam, mint egész életemben összesen... :-)Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése