2010. július 12.

Rizses szívecskék juharsziruppal és barackkal

Egyszer már kihasználtam a ragadós rizs előnyeit, mikor rizslabdákat készítettem, és ma megint előkerült a kamrából a ragadós rizs, amelyből ez alkalommal szívecskéket formáltam. Annyira könnyű és szórakoztató ezzel a fajta rizzsel dolgozni, hogy ajánlom mindenkinek, mivel szabadon lehet engedni a fantáziánkat a formázásnál. Egyébként nem nagyon szeretem a rizst magát, így azonban remekül elszórakoztam, és szívesen fogyasztottam is. Egyszerű, könnyű és hamar elkészül ez a rizses desszert, és tulajdonképpen minden évszak idénygyümölcsével elkészíthető.



Hozzávalók 2 személyre:
10 dkg kerekszemű rizs
2 őszibarack
kevés tej
kevés juharszirup


A rizst kétszeres mennyiségű tejben (én fele tej, fele víz aránnyal készítettem) puhára főzzük, majd hagyjuk, amíg beszívja a maradék folyadékot, és formázható massza lesz. Utána formázhatjuk kedvünkre a rizst, vagy csak golyócska formára, vagy akár szívecske formára, ahogyan én tettem. Ehhez csak egy mézeskalácsfigurára volt szükségem, ebbe nyomkodtam bele egy adag rizst. A szívecskékre juharszirupot csorgattam, s mindezt barackszeletekkel tálaltam. Nekem nagyon megtetszett a kerek szemű rizs eme előnye, és bár persze drágább az átlagos rizsnél, ha nem szokványos köretet készítünk belőle, megéri beruházni. Nagyon jó szórakozás volt így a főzés :-)

Jó étvágyat hozzá!
Blogger Templates
Blogger Templates

0 comments:

Megjegyzés küldése