Itt a szilvaszezon! Ennek azért örülhetünk, mert magas rosttartalmú, antioxidáns tartalmú, illetve karotinban is gazdag, ami jó a szemünk számára. Védi a szívet és az érrendszert, tisztítja a vért. Jó hatása van az agy működésére, és segíti az emésztést is. Én elsőként levest főztem belőle, íme. Ajánlom sok fahéj és szegfűszeg hozzáadását, mert nagyon jót tesz a levesnek!
Hozzávalók 4 személyre:
1 tk. egész szegfűszeg
1 tk. fahéjdarabka (vagy egy egész fahéj)
1/2 kg szilva
1/2 citrom leve
csipet só
0,75 liter víz
3 ek. cukor
1 ek. liszt
1 dl tejföl
A vizet feltesszük főni egy lábosban. A fűszereket teatojásba helyezzük, és a lábos oldalára helyezzük, hogy a fűszereke belelógjanak a vízbe. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. ha a víz felfőtt, belerakjuk a szilvát, a cukrot, a csipet sót. Ha megpuhult a szilva, botmixerrel összeturmixoljuk. Készítünk egy habarást: a tejfölbe lassanként beleszórjuk a a lisztet, simára keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre a levest, és belekeverjük a habarást. Még pár percig főzzük és kész is.
Jó étvágyat!
Blogger Templates
0 comments:
Megjegyzés küldése