2010. július 27.

Aszalt szilvával töltött csirkemell mézes-szezámos répával

Már régóta tervben szerepelt az aszalt gyümölccsel töltött hús elkészítése, és elérkezett ez a nap is. És azt hiszem, meg fogom ismételni a készítés folyamatát nemsokára megint, mert nagyon ízlett. Egészen más íze lett az aszalt szilvának a sült húsban. mint nyersen, és a két hozzávaló íze a sütőben szépen összeérett, egész különleges ízélményt okozva ezzel. Ha már a furcsa párosításoknál tartunk (hiszen a hús gyümölccsel nem megszokott), köretként mézes répát készítettem, amely ötletét a Meglepetés konyha nyári különszámából vettem, és nem is csalódtam. Nem mondom, hogy ezentúl már nem eszem húst gyümölcs, és zöldséget méz nélkül, de mindenféleképpen ajánlom az újításokat a főzésben, izgalmas élményben lehet részünk.



Hozzávalók
a húshoz 2 személyre :
2-3 nagyobb csirkemellfilé
néhány szem aszalt szilva
olaj
só, bazsalikom

Hozzávalók a répához 2 személyre :
4 répa
egy marék szezámmag
egy evőkanál méz


A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, bazsalikommal fűszerezzük. Feltekerjük, beletekerve 2-3 szem aszalt szilvát. 45 perc alatt, kiolajozott tálban, 180 fokon megsütjük. A jénai tálba nemcsak a húst, hanem a mézes-szezámos répát is belehelyeztem. Ezt úgy készítettem, hogy a répát megpucoltam, hasábokra vágtam, és csak belerakosgattam a tálba, majd a vége felé meglocsoltam a mézzel és jó adag szezámmaggal.



Fogyaszd egészséggel!

Blogger Templates
Blogger Templates

2 comments:

Réka írta...

Köszönöm a receptet, isteni lett :)

Zsuzsi írta...

Jajj, nagyon örülök!!!! :)

Megjegyzés küldése