Most, hogy egyre inkább érdemes almával készült ételekben gondolkodni, az én fantáziám is megindult. Annak ellenére, hogy az alma gyümölcs, bátran lehet vele kísérletezni hús mellé is. Mondhatnám példának azt, amikor a malac szájába almát tesznek. Mindenki előtt megvan a kép? Szerintem inkább ugorjunk :-)
Csirkemellet töltöttem már aszalt szilvával korábban, és az eredménnyel elégedett voltam. Most az almán volt a sor tehát, lássuk, mi sült ki belőle.
Hozzávalók 2 személyre:
4 darab csirkemell
2 darab alma
kevés sajt
egy marék dió
fűszerek (só, bors, zöldfűszerek)
A húsokat kiklopfolom, kiterítem, megsózom. Az almából vékonyka szeleteket vágok, de csak annyit, amennyit rá tudok helyezni a húsra. Ráreszelek egy kevés sajtot, majd felgöngyölöm a húst, és egy fogpiszkáló segítségével rögzítem. Bedörzsölöm a fűszerekkel, majd a serpenyőben, kevés olajban készre sütöm. Mikor már majdnem kész, a maradék almát felkockázom, és a hús mellé dobom. Mikor megpuhult, beledobok egy marék diót, és még 1-2 percig sütöm. A húsból ekkor egyébként már kiszedhetjük a pálcikákat, a hús már megszilárdult ahhoz, hogy tartsa a formáját.
Jó étvágyat hozzá!
Blogger Templates
0 comments:
Megjegyzés küldése