2010. május 16.

Juharszirupos palacsinta





A következő reggeliötlet alapreceptje a Nők Lapja Caféról származik. Kicsit átalakítva a hozzávalókat, megalkottam az én juharszirupos, amerikai palacsintám receptjét. Gyorsan elkészült a finom reggeli.

Hozzávalók:
3 tojás
50 g teljes kiőrlésű liszt
50 g finomliszt
20 g zabkorpa
1 púpozott kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
1 csipet só
juharszirup

A liszthez és a zabkorpához hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport és a tejet, és kevergessük addig, amíg sűrű, sima tésztává nem áll össze. A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a tésztához. A palacsintasütőbe öntsünk bele egy merőkanál tésztát, és süssük mindkét oldalát aranybarnára. Tálaláskor locsoljuk meg juharsziruppal.


A juharszirup számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, antioxidánsban gazdag, és jóval egészségesebb a cukornál - s még finomabb is véleményem szerint. A cukornál jóval drágább ugyan, s nehezebben beszerezhető, de sokkal egészségesebb választás!

Szép napot!
Blogger Templates
Blogger Templates

1 comments:

Amori-chan írta...

mennyeii..! x'D

Megjegyzés küldése