2010. május 27.

Padlizsántorony

Szeretem a tornyokat :-) Szoktam csinálni almás-sajtos toronyt, és most alkottam egy padlizsánosat. Csak zöldség szükséges hozzá, és a tetejére egy kis sajt. Szintén olyan étel, amelynél nem kell ragaszkodni a hozzávalókhoz, és szabadon engedhetjük a fantáziánkat. És a gyermeki énünk is kibújhat belőlünk toronyépítés közben :-)

Hozzávalók 2 személyre:
1 nagyobb padlizsán
1 közepes cukkini

2 nagyobb paradicsom

reszelt sajt
fűszerek (olaszos)


A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk (1/2-1 centiméteresre). A paradicsomot és a cukkinit szintén felkarikázzuk. A padlizsánt besózzuk, fűszerezzük a többi zöldséggel együtt (oregano, bazsalikom), s a padlizsánt olajon egy serpenyőben kissé barnára átsütjük, a cukkinit vízben hamar megpároljuk. Egy jénai tálat kivajazunk, és szép sorjában rárakosgatjuk a padlizsánszeleteket, rá a cukkinit (3 elfér egy padlizsánon), majd rá megint padlizsán, megint cukkini, és végül rá paradicsom. Addig rakosgatjuk, amíg elfogynak a zöldségek. A tetejére sajtot reszelünk (én a vége felé reszeltem csak rá). Körülbelül 40 perc és elkészül kb. 180 fokon.


Én olasz fűszeres kuszkusszal (couscous) tálaltam. A kuszkusz észak-afrikai eredetű étel. Magyarországon még kevéssé ismert, elsősorban bioboltokban kapható. Gyorsan megfő, könnyen emészthető és változatosan elkészíthető gabona. Gyümölccsel, édesen is fogyasztható, de zöldségek, húsok mellé köretként is.

Jó étvágyat!
Blogger Templates
Blogger Templates

1 comments:

Amori-chan írta...

hmm..ez aztán nagyon finom volt (:

Megjegyzés küldése