A következő étel funkcionálhat édességként, vacsoraként és uzsonnaként, de akár reggeliként is. Elkészítése nagyon egyszerű, és alapanyaga nagyjából csak alma és zabpehely. A többi már csak rajtunk múlik, mit teszünk még hozzá. Most bemutatom az én változatomat a zabpelyhes sült almára, szintén saját alkotás.
Elkészítés:
Jó étvágyat hozzá!
néhány alma
zabpehely
őrölt fahéj
juharszirup / méz
1-2 banán
mandulaforgács
vaj a tál kikenéséhez
zabpehely
őrölt fahéj
juharszirup / méz
1-2 banán
mandulaforgács
vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés:
Az almákat felszeletelem, megszabadítom őket a magháztól (én késsel kivágom karikára). A helyükre egy-egy karika banánt teszek. Egy réteg banános almát a kivajazott jénai tálba helyezek, megszórom egy adag zabpehellyel, leöntöm juharsziruppal vagy mézzel, majd jöhet a következő adag rá, ugyanígy. A legfelső adag almára szórok még díszítésnek mandulaforgácsot. Előmelegített sütőben addig sütöm, míg kicsit megpirul a mandula a tetején, és az alma megpuhul. Érdemes egyszer, a sütés vége felé összekeverni óvatosan, hogy a tál alján lévő juharszirupból / mézből az összes alma megszívja magát.
Jó étvágyat hozzá!
Blogger Templates
0 comments:
Megjegyzés küldése